Hor kao udruženo djelovanje studenata

Podijeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Poučeni iskustvom omladinskih organizacija koje aktivno djeluju u regionu, u okviru Univerziteta Crne Gore, u aprilu ove godine, pokrenut je hor kao jedan od uspješnih modela udruživanja studenata, u cilju zajedničkog djelovanja i iniciranja društvene promjene.

Glavni cilj SKC HOR-a je građenje zajedničkog prostora za djelovanje kroz označavanje društvenih tema, njihovo obrađivanje kroz diskusiju a zatim artikulisanje kroz izbor pjesama- repertoar.

U srijedu, 5. juna, u sklopu programa Studentskog piknika, održan je premijerni nastup SKC Hora. Iako je hor zbog bolesti članova bio prinuđen da nastupi u znatno redukovanom sastavu, njihova izvedba je oduševila prisutnu publiku koja sa nestrpljenjem iščekuje njihovo ponovno pojavljivanje.

SKC Hor je počeo sa radom u aprilu ove godine, pod vođstvom Dušanke Belade, renomirane muzičke producentkinje i rediteljke. Za premijerni nastup, hor se publici predstavio numerom “Daleko” grupe Detour.

Atmosfera na Studentskom pikniku je bila izuzetno pozitivna, a publika je pozdravila hor dugim aplauzom. Ovaj nastup je potvrdio kvalitet i potencijal SKC Hora, te postavio visoke standarde za njihova buduća pojavljivanja.

SKC se ponosi ovim mladim talentima i sa zadovoljstvom najavljuje naredne nastupe SKC Hora, koji će zasigurno donijeti još mnogo muzičkih užitaka našoj zajednici.

Ostaje nam samo da sa nestrpljenjem čekamo njihov sledeći nastup i nove muzičke poslastice koje pripremaju.

Više članaka

small_c_popup.png

KONTAKT INFORMACIJE

Telefon: 020/414-295
Mail: spucg@ucg.ac.me
Web adresa: www.spucg.ac.me
Adresa: Cetinjska br. 2, Zgrada Rektorata, Podgorica