Izvještaj o realizaciji projekta “Sajam sezonskog zapošljavanja – Summer job 2024”

Podijeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sajam sezonskog zapošljavanja – Summer job 2024 održan je 6. marta u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici u periodu od 10-16h za maturante i studente iz cijele Crne Gore, a svoj nastavak imao je 7. marta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, u Kotoru, u istom periodu, za studente tog fakulteta i Pomorskog fakulteta iz Kotora. Ovaj projekat tradicionalno predstavlja priliku da svi zainteresovani na najjednostavniji način pronađu sezonsko zaposlenje.

Predsjednik Studentskog parlamenta UCG, Andrej Vukčević,  u svom obraćanju u okviru otvaranja Sajma sezonskog zapošljavanja u Podgorici, istakao je da na Sajmu u Podgorici ponudu pružaju 93 poslodavca za preko dvije hiljade otvorenih pozicija.

„Za sve mlade ovo je prava prilika da se predstave u najboljem svjetlu i odaberu sezonski posao u skladu sa svojim afinitetima i težnjama. Benefiti sezonskog zapošljavanja su brojni. Maturantima i studentima pruža mogućnost sticanja novih znanja i vještina, preporuka je za dalji profesionalni angažman, ali i sticanje i zaradu sopstvenog džeparca. Poslodavci, sa druge strane, imaju jednostavnije procedure za zapošljavanje radne snage i stimulativne mjere države za angažovanje domaćih kapaciteta”, pojasnio je Vukčević.

Do ovogodišnjeg Sajma, prvo radno iskustvo je, kako je rekao, steklo preko 10 hiljada mladih ljudi, prevashodno maturanata i studenata.

„Ova brojka je dokaz da je Sajam sezonskog zapošljavanja- Sumer job prepoznat kao najveći događaj ovakvog karaktera i sa ovom misijom na našem prostoru, a na kojem bi nam mogle pozavidjeti i institucije jačeg kapaciteta”, rekao je Vukčević.

Izvještaj o realizaciji ovogodišnjeg izdanja projekta se nalazi u prilogu objave.

https://www.ucg.ac.me/skladiste/blog_617549/objava_177319/fajlovi/Izvjestaj%20Summer%20Job%202024.pdf

Više članaka

small_c_popup.png

KONTAKT INFORMACIJE

Telefon: 020/414-295
Mail: spucg@ucg.ac.me
Web adresa: www.spucg.ac.me
Adresa: Cetinjska br. 2, Zgrada Rektorata, Podgorica